Koningsdag-Apps gelanceerd

Vorsten

18-04-2014 16:29:00

AMSTELVEEN – Voor mensen die op Koningsdag het bezoek van de koninklijke familie aan Amstelveen en De Rijp willen bijwonen, is de gratis app KoningsdagNH ontwikkeld. Daarmee hebben bezoekers alle informatie over het koninklijk bezoek bij de hand en blijven ze op de hoogte van actualiteiten.

In de KoningsdagNH app staat alle informatie over het programma en is een kaart te vinden met daarop nuttige punten als parkeerplekken, fietsenstallingen, OV-punten en toiletten. Met de app weten de bezoekers welke route de koninklijke familie volgt. De app is sinds vrijdag beschikbaar voor Android en iOS.

Vrijdag kwam ook de app 26Appril van de politie en de gemeente Amsterdam uit. Met deze app kunnen bezoekers zich voorbereiden en op de hoogte blijven van de viering van Koningsdag in Amsterdam. De app kan gebruikers waarschuwen voor zakkenrollers of adviseren om drukke plekken te mijden.

Bij stremmingen van openbaar vervoer krijgen bezoekers ook een alternatief reisadvies of de tip om nog even door te feesten. Met een zogenaamde ‘druktemeter’ in de app kunnen gebruikers zelf op een kaart zien waar het erg druk is. De applicatie is afgeleid van een app die tijdens de Olympische Spelen in Londen de drukte in kaart bracht.

Meer Nederland