Typhoon heeft klik met koninklijk familie

Vorsten

19-07-2016 06:47:00

Koningsdag 2016

Rapper Typhoon kreeg tijdens de viering op Koningsdag in Zwolle de hele koninklijke familie aan het dansen. In VIVA vertelt Glenn de Randamie, zoals zijn eigenlijke naam luidt, hoe zenuwachtig hij was voor de show. Ook verklapt hij welk antwoord prinses Beatrix hem gaf op zijn vraag of ze sinds de troonsafstand meer kan ‘chillen’.

Koning Willem-Alexander en zijn dochters stonden uitgebreid te swingen tijdens de slotshow op Koningsdag. “Dat was heel mooi om te zien”, vertelt Typhoon, die zich behoorlijk druk maakte. “De hele tijd dacht ik: Glenn, dit ga je niet opfokken. Ik ben soms de mannelijke versie van Bridget Jones, ik kan heel lomp zijn. Bij het nummer Zandloper vroeg ik de mensen om verbinding te maken door hun armen om elkaars schouders te slaan. Ook de koninklijke familie, dus.”

Typhoon kende een deel van de koninklijke familie al. In november 2013 trad hij op in de Ridderzaal in Den Haag bij het begin van de feestelijkheden rond 200 jaar Koninkrijk. Hij zong en rapte daar Van de regen naar de zon, met het koningspaar, prinses Beatrix en Pieter van Vollenhoven onder zijn gehoor.

Over de receptie na afloop vertelt de zanger: “Koningin Máxima en prinses Beatrix kwamen op ons af en bleven de hele receptie met ons praten. Op een gegeven moment voelde ik me zelfs een beetje opgelaten, moesten ze niet naar belangrijke mensen toe? Maar het was een heel leuk gesprek. Zo leuk zelfs dat ik aan Beatrix vroeg of ze nu een beetje meer kon chillen. Ik hoorde mezelf die vraag stellen en dacht: Glenn, wat doe je?! Gelukkig kon ze erom lachen. En ze zei dat ze eindelijk tijd had om haar boeken te ordenen.”

Meer Nederland