Koningsdag ook succesvol op tv

Vorsten

2014-04-27 08:08:00

HILVERSUM – Ruim 1,7 miljoen mensen hebben zaterdag de tv-reportage over de viering van Koningsdag gezien. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek zondag. Ze zagen hoe koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun familieleden een bezoek brachten aan de Noord-Hollandse plaatsen De Rijp en Amstelveen.

De oranje-uitzending op Nederland 1 staat daarmee op de derde plaats in de kijkcijfer-top 25 van zaterdag. Alleen het NOS Journaal van 20 uur en de cabaretvoorstelling Wigwam van Youp van ‘t Hek werden beter bekeken. Die trokken respectievelijk bijna 2,3 miljoen en ruim 2 miljoen kijkers.

Blauw Bloed had op de eerste Koningsdag 920.000 kijkers. Het EO-programma Koningsdag in Carré dat daaraan vooraf ging, trok 398.000 kijkers. Er waren optredens te zien van Ernst Daniël Smid, Thomas Berge, Pearl Jozefzoon en Iris Kroes. Ook kwamen beelden voorbij van het koningspaar in het eerste jaar van het koningsschap.

Gemiddeld 379.000 kijkers zagen het eerste Koningsdagconcert dat werd uitgezonden door de NTR op Nederland 2. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren op 8 april bij de opnames van het Koningsdagconcert aanwezig in de Philharmonie in Haarlem. Het concert bestond uit een optreden van Holland Baroque Society met jazztrompettist Eric Vloeimans en een ensemble onder leiding van harpiste Gwyneth Wentink.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig