Vadercentrum ADAM leidt koning Willem-Alexander virtueel rond

Vorsten

04-02-2021 20:30:44

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een digitaal werkbezoek gebracht aan Vadercentrum ADAM in Den Haag. Tijdens het bezoek ging het onder meer over de ondersteuning en activiteiten die het centrum biedt aan mannen uit de buurt tijdens de coronapandemie.

Op Instagram deelt het koninklijk huis foto’s van het bezoek. Daarop is te zien hoe de coördinator van het centrum, een buurtvader en vrijwilligers achter de laptop zitten om te praten met de koning. De gesprekken gingen over de ontwikkeling van het centrum in de afgelopen twintig jaar en de coronacrisis. Verder kreeg Willem-Alexander een digitale rondleiding langs onder meer de werkplaats en het naaiatelier. In het naaiatelier zijn ruim 60.000 mondkapjes genaaid voor zorgpersoneel en kwetsbare mensen uit de buurt.

ADAM biedt cursussen waar alle vaders vanaf 18 jaar aan mee kunnen doen. Zo kunnen zij zich verdiepen in bijvoorbeeld EHBO-lessen, taalcursussen en ICT-training.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.