Van Vollenhoven dankt volgers om hulp bij opsporen duiveneigenaar

Vorsten

2020-04-19 18:17:18

Pieter van Vollenhoven heeft met hulp van zijn volgers op Twitter een duivenliefhebber uit Heerde kunnen vertellen over het droeve lot van een van zijn jonge vogels. Van Vollenhoven vond namelijk bij zijn huis in Apeldoorn een ring, die aan de sinds een half jaar vermiste duif had toebehoord. Dat leidde tot een kort en uiteindelijk succesvol onderzoek naar de eigenaar. “De duif is niet gevonden, maar via uw reacties wel de eigenaar van de duif. Mijn dank voor uw snelle reacties”, twitterde hij na afloop van de digitale speurtocht.

Van Vollenhoven (80), in zelfisolatie thuis om besmetting met het coronavirus te voorkomen, zette zondagmiddag een bericht op Twitter, waar hij door bijna 42.000 mensen wordt gevolgd. Daar meldde hij de vondst van de vogelring, compleet met het registratienummer en de vraag wie de eigenaar kon achterhalen.

“Het dier dat deze ring heeft gedragen, daarvan ontbreekt ieder spoor”, zo voegde hij toe aan zijn oproep. Antwoorden en goede raad kwamen al snel, naast enkele grappige opmerkingen zoals ‘had je mis geschoten?’, of hoort de ring niet bij de koninklijke juwelencollectie’ en ‘heeft u het al aan prinses Margriet gevraagd?’

Postduivensport

Van Vollenhoven kreeg het advies op de website van postduivensport te kijken en daar het ringnummer in te voeren, waarna het telefoonnummer van de eigenaar zichtbaar werd. Anderen hadden dat zelf al gedaan. “De duif komt niet meer thuis. De eigenaar kan je bellen”, reageerde degene die hem ook het bijbehorende telefoonnummer gaf.

Daarmee was het raadsel snel opgelost. Er werden een paar telefoontjes gepleegd en de eigenaar kreeg uitsluitsel over de jonge duif die al maanden vermist was.


Meer Nederland