Van Vollenhoven deelt zorg over eigen verantwoordelijkheid

Vorsten

06-08-2020 22:10:37

Pieter van Vollenhoven heeft zijn volgers op Twitter op het hart gedrukt dat het toch vooral ieders eigen verantwoordelijkheid is om de regels omtrent het coronavirus op te volgen. De echtgenoot van prinses Margriet maakt zich zorgen, schrijft hij.

“Eigen verantwoordelijkheid wordt zo vaak gezegd en in de praktijk zo weinig waargemaakt! Dat is mijn zorg en ervaring”, aldus Van Vollenhoven die daarbij een tweet van voormalig politiek verslaggever Wouke van Scherrenburg deelde. “Zie veel cynische commentaren op oproep Rutte dat wij het ook zelf moeten doen, ja mensen, als we regels aan laars lappen gaat t mis wat kabinet ook verzint. Niks mis met beroep op eigen verantwoordelijkheid”, schreef zij.

Van Vollenhoven, die op vakantie is in eigen land na maanden van thuisisolatie, maakt zich al vele jaren bezig met de uitwerking van eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid en wie dat zou moeten controleren. Eerder in deze coronacrisis stelde hij ook al dat de mens “zonder toezicht” niet kan functioneren.

Premier Mark Rutte gaf donderdagavond voor het eerst in zes weken weer een coronapersconferentie. Hij stelde daarin dat het virus bezig is met “een gevaarlijke opmars”. Het aantal besmettingen loopt sinds de versoepeling van de coronamaatregelen van 1 juli weer snel op.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.