Van Vollenhoven haalt herinneringen op aan Louis van Dijk

Vorsten

2020-04-14 17:50:48

Pieter van Vollenhoven eert zijn oude vriend, de onlangs overleden pianist Louis van Dijk. De pianist overleed afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd. Op Twitter haalt Van Vollenhoven herinneringen op aan zijn vriend, met wie hij samen bij de Gevleugelde Vrienden zat van 1986 tot 2003.

“Toen wij in 1988 met de concerten begonnen om gelden te werven voor Slachtofferhulp werd dit onderwerp nog gezien als een politieke gril. Fantastisch dat het nu toch een begrip is geworden!!!”, twittert de echtgenoot van prinses Margriet. De concerten van de Gevleugelde Vrienden droegen bij aan de opstart van Slachtofferhulp. Bij een foto van hun tweeën schrijft Pieter: “Het was een tijd, die wij beiden nooit zullen vergeten!”. Ook stuurt hij een foto de wereld in waarbij ze optraden bij de viering van vijftig jaar bevrijding.

Van Dijk werd bekend bij een groot publiek als begeleider van artiesten als Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hij werkte tot op hoge leeftijd door. In 2018 stopte hij met het geven van avondvullende concerten.


Meer Nederland