Van Vollenhoven hoopt dat relschoppers bestraft worden

Vorsten

26-01-2021 10:58:22

Pieter van Vollenhoven keurt de gewelddadigheden en plunderingen door het hele land ten strengste af. De echtgenoot van prinses Margriet noemt de ongeregeldheden op Twitter “spijtig en onbegrijpelijk” en hoopt dat de daders bestraft worden.

“Ik hoop dat wij kordaat blijven optreden als grenzen worden overschreden”, schrijft Van Vollenhoven. Hij is betrokken bij het onderwerp als voormalig voorzitter van Stichting Maatschappij en Veiligheid.

“Als wij steeds zeggen en schrijven over ‘handen af van onze hulpverleners’ dan moeten wij nu – qua straffen – bij deze gebeurtenissen heel duidelijk maken wat wij precies met deze woorden bedoelen”, zo sluit hij af.

Bij de rellen van maandagavond en -nacht werden in totaal 184 mensen aangehouden. Het was de derde avond op rij dat er in meerdere steden rellen en plunderingen plaatsvonden. In onder meer Rotterdam en Den Bosch waren er confrontaties met de politie. Ook was het onrustig in Amsterdam-Oost, Haarlem, Den Haag, Geleen, Zwolle en Almelo.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.