Van Vollenhoven noemt discussie over uitrusting boa’s ‘spijtig’

Vorsten

2020-05-22 15:21:54

De maatschappelijke ophef rond buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) is de laatste dagen opgelaaid, en ook Pieter van Vollenhoven mengt zich in de discussie. De echtgenoot van prinses Margriet vindt het feit dat de boa’s geen goede uitrusting krijgen “spijtig”.

“Spijtig vind ik die discussies over de #uitrusting vd #Boa’s. Zij moeten handhaven en toezicht houden in de openbare ruimte. Ook hebben zij politietaken overgenomen. Gelet op de mogelijke agressiviteit moet je hen uitrusten om hun taken veilig en naar behoren uit te kunnen voeren”, twitterde Van Vollenhoven. Veel Twitter-gebruikers reageerden op de tweet van Van Vollenhoven, met veel mensen die het eens zijn met de uitspraak en ook veel anderen die het oneens zijn.

Boa’s willen een betere wapenuitrusting voor het uitvoeren van hun werk. Zo willen ze onder andere een wapenstok en pepperspray bij zich hebben. Donderdag werden in IJmuiden nog boa’s mishandeld door jongeren, waardoor een van de slachtoffers in het ziekenhuis belandde. In Rotterdam raakten vorige maand vijf boa’s gewond toen ze door een groep werden belaagd.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt