Van Vollenhoven: zet schijnwerpers op vleessector

Vorsten

22-06-2020 13:01:01

Pieter van Vollenhoven vindt het tijd om aandacht te besteden aan de vleesindustrie. Dat schrijft hij maandag op Twitter naar aanleiding van berichten over de uitbraak van het coronavirus in veel slachthuizen en de werkomstandigheden voor het personeel.

“Na vele verhalen van onderzoeksjournalisten en na het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de risico’s in de vleessector is het goed om nog eens de schijnwerpers te zetten op het reilen en zeilen in deze sector. Want alle verhalen en zorgen hierover zijn allemaal volledig bekend”, aldus Pieter van Vollenhoven.

Hij plaatste de opmerking bij een tweet van Maurice de Hond, die op zijn beurt verwees naar een bericht uit de Britse krant The Guardian over de coronabesmettingen bij personeel in de Britse vleesindustrie. “En maar roepen dat het komt door het niet houden van de 1,5 meter afstand…”schreef De Hond er cynisch bij. “Maar niet inzien dat het komt door aerosols die bij lage temperaturen makkelijk lang in de lucht kunnen blijven.”

Corona-uitbraken zijn gemeld in de vleeswerkingsindustrie in verschillende landen. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Wales. In de VS zou het gaan om meer dan 25.000 besmettingen. In de slachterij van Tönnies in het Duitse Rheda-Wiedenbrück zijn vorige week 1300 besmettingen vastgesteld. De fabriek is gesloten, in de regio zijn alle scholen en kinderdagverblijven weer dicht. Ongeveer 7000 mensen moeten binnenblijven


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.