Veel belangstelling voor heropening siertuinen Het Loo

Vorsten

2020-05-31 15:17:57

Het loopt storm bij de onlinekaartverkoop voor de tuinen van Paleis Het Loo. Die zijn op tweede pinksterdag vanaf 12.00 uur weer te bezoeken. Het paleismuseum spreekt daarbij van de mogelijkheid om in de siertuinen te “ontspannen op royale afstand”. Ook de geheel vernieuwde Prins Hendrik-garage, waar het restaurant is gevestigd, gaat open.

Anders dan voorheen moeten entreebiljetten vooraf en online worden gekocht. De toegangskaarten zijn ook verbonden aan een tijdstip, met tussenpozen van telkens een kwartier. Op de website van Het Loo waren zondagmiddag op de meeste tijdstippen nog wel tientallen kaartjes te koop, maar er waren ook al tijden uitverkocht. Voor het kopen van een toegangsbewijs moet een coronavragenlijst worden beantwoord.

Het paleismuseum raadt bezoekers aan met de fiets of de auto te komen om het openbaar vervoer, waar vanaf maandag het dragen van mondkapjes verplicht is, niet te belasten. Ook het parkeren is verbonden aan timeslots, liet Het Loo weten.

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam is vanaf 3 juni op een zeer beperkt aantal dagen weer open. Eveneens met enige beperkende maatregelen en de verplichting kaarten vooraf online te kopen.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt