Veel bezoekers bij graf prins Friso

Vorsten

2018-08-12 14:46:00

Enkele witte rozen markeerden zondag het graf van prins Friso op het kerkhof bij de Stulpkerk in Lage Vuursche. De prins overleed precies vijf jaar geleden, op 12 augustus 2013.

Een gestage stroom bezoekers kwam de hele dag een kijkje nemen op de begraafplaats, die deels wordt omsloten door het veiligheidshek van het achter veel groen verscholen kasteel Drakensteyn. Prinses Beatrix is daar enige tijd na haar troonsafstand weer gaan wonen. Af en toe was achter het gaas een marechaussee te zien die op het kasteelterrein een rondje liep tussen de twee ingangen.

Dat veel belangstellenden speciaal kwamen voor het graf van prins Friso was te zien bij het informatiebord bij de ingang van het kerkhof, waarop alle laatste rustplaatsen staan aangegeven. De wandeling over de begraafplaats van die bezoekers beperkte zich tot de hoek met zijn grafsteen. Een enkeling keek op zijn horloge om de sterfdatum te vergelijken met die van zondag. “Dat was vandaag”, bevestigde een man het vermoeden van zijn echtgenote.

In Lage Vuursche zelf was het zondag dankzij het zomerse weer druk. Het Utrechtse dorp is populair vanwege zijn pannenkoekenrestaurants en wandel- en fietsroutes.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana