Veel regen verwacht bij bezoek Beatrix aan Saba

Vorsten

2019-12-12 10:18:46

Prinses Beatrix doet er goed aan regenbestendige kleding mee te nemen voor haar bezoek aan Saba. Donderdag maakt ze vanaf Sint Maarten met het vliegtuig de korte oversteek. De weersvoorspellingen beloven weinig goeds.

“Typisch Hollands weer”, aldus gezaghebber Jonathan Johnson woensdag terwijl de regen neergutste op het kleine Caribische eiland. “Het weer zal een probleem zijn maar we hebben het water nodig”, stelde hij nuchter. Een groen eiland blijft zonder regen niet groen.

Voor prinses Beatrix en de Sabanen die zich verheugen op haar komst is het echter te hopen dat de neerslag niet zo uitbundig zal zijn, en niet gepaard gaat met dezelfde windstoten. Want daar kan geen kleding of kapsel tegenop, terwijl Beatrix na aankomst op Saba juist veel activiteiten heeft die zich buiten afspelen.

Zo moet ze donderdagochtend het nieuwe wandelpad Mary’s Point Trail openen in het Mount Scenery Nationaal Park en staat er in het haventje een ontmoeting op het programma met Sabaanse vissers. Ook het bezoek aan de Botanische tuin speelt zich af in de open lucht.

De terugkeer van de oud-koningin, waarvan in 2011 bij haar laatste bezoek emotioneel afscheid werd genomen, betekent voor de zeer koningsgezinde bevolking van Saba heel veel. Saba had gehoopt dat Beatrix al eerder zou zijn gekomen, maar de afgelopen jaren kregen de andere Caribische eilanden voorrang en bovendien kwamen twee jaar geleden koning Willem-Alexander en koningin Máxima op visite voor Saba Day.

Beatrix blijft maar een dag op het eiland. Aan het einde van de middag vliegt ze terug naar Sint Maarten om vervolgens op vrijdag naar Sint Eustatius te gaan.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland