Veel zonnebloemen voor prinses Christina

Vorsten

20-08-2019 16:00:00

Vrienden en bekenden van prinses Christina hebben dinsdagmiddag in de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde afscheid genomen van de vorige week overleden prinses. De hele middag meldden zich genodigden bij het hek aan de achterkant van het paleis, waar de Koninklijke Marechaussee en lakeien de identiteitspapieren en uitnodiging controleerden alvorens hen toe te laten en de weg te wijzen naar de Koepel.

Een adjudant van koning Willem-Alexander ving de rouwgasten op ter hoogte van het Koninklijk Huisarchief, dat bijna naast de Koepel van Fagel ligt. Daar staat de kist met het stoffelijk overschot van de prinses opgesteld in een zogenoemde ‘chapelle ardente’, waar muziek klinkt en de honderden zonnebloemen zorgen voor een harmonie met de historische versieringen van de eeuwenoude ruimte. Bij de ingang van het gebouw, dat net als het paleis en de koninklijke stallen formeel eigendom is van het Rijk, ligt een condoleanceboek.

Een aantal van de mensen die afscheid kwamen nemen, hadden zelf ook zonnebloemen meegenomen. In de loop van de dag werden ook spontaan bloemen naar het paleis gebracht, die een plekje kregen op een bankje naast de ingang van de deze dagen voor het publiek afgesloten paleistuin.

Meer Nederland