Vierdaagselegioen staat stil voor de koning

Vorsten

22-07-2016 13:37:00

vierdaagse

De stoet Vierdaagselopers heeft vrijdag meermalen stilgestaan onderweg. Dat was omdat koning Willem-Alexander op bezoek was vanwege de honderdste verjaardag van het evenement. Zo veel wandelaars wilden hem een hand geven, een selfie of andere foto schieten, dat er telkens opstoppingen ontstonden.

Willem-Alexander onderbrak zijn vakantie voor de Vierdaagse. Hij begon zijn bezoek in Cuijk, waar hij met het Vierdaagselegioen de Maas bij Cuijk overstak via een speciaal gebouwde pontonbrug. Elk jaar bouwt Defensie deze tijdelijke brug om de Vierdaagselopers te laten oversteken van Brabant naar Limburg. De komst van de koning naar Cuijk was vooraf niet bekend. Wandelaars zagen ineens de koning naast zich lopen.

Willem-Alexander bezocht ook een verzorgingspost onderweg. Bij de intocht op de Nijmeegse Sint Annastraat, de Via Gladiola, was hij een half uurtje. Hij speldde onder meer het Vierdaagsekruisje op bij de man die de Vierdaagse het vaakst heeft uitgelopen. Oud-Elfstedenvoorzitter en trouw Vierdaagseloper Henk Kroes kreeg een bos gladiolen, net als een van de jongste deelnemers.

Wandelaars hebben nog tot 17.00 uur de tijd om de finish te halen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.