Vol programma voor Willem-Alexander

Vorsten

2013-11-27 09:53:00

DEN HAAG – Willem-Alexander is weer volop aan de slag nu hij sinds maandag terug is op Nederlandse bodem na de kennismakingsbezoeken aan Venezuela, Colombia en de zes eilanden van het Caraïbisch deel van het koninkrijk. De koning begint de woensdag met het in ontvangst nemen van de geloofsbrieven van twee ambassadeurs.

Op Paleis Noordeinde komen achtereenvolgens de ambassadeur van de keizer van Japan en de ambassadeur van de koning van Lesotho langs. Vervolgens gaat Willem-Alexander naar de onthulling van de speciale postzegel met zijn beeltenis erop. Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, overhandigt hem de zegel in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

De koning is donderdag bij het jubileumcongres van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. De brancheorganisatie viert haar honderdjarig bestaan in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch.

Vrijdag neemt Willem-Alexander de eerste set van drie biografieën over de Nederlandse koningen Willem I, Willem II en Willem III in ontvangst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.


Meer Nederland