Warm applaus voor Máxima bij laatste repetitie in Ahoy

Vorsten

2021-05-20 16:39:44

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een kijkje genomen in Rotterdam Ahoy, waar het Eurovisie Songfestival in volle gang is. De koningin keek met een Rotterdamse schoolklas mee bij de laatste repetitie voor de tweede halve finale, die donderdagavond plaatsvindt. Koning Willem-Alexander nam vorige maand al een kijkje in Rotterdam.

Het bezoek van de koningin was in het kader van Meer Muziek in de Klas, een van de maatschappelijk partners van het muziekfestijn. Máxima ging in Ahoy onder meer langs het LookLab van Nikkie de Jager. De vlogster, een van de presentatoren van de liveshows, neemt kijkers rondom het songfestival mee in de wereld van glitter & glamour van het evenement.

Maar het hoogtepunt was wellicht het bijwonen van de laatste repetities. De komst van Máxima bleef niet lang onopgemerkt bij het aanwezige publiek en al snel gingen de telefoontjes omhoog om een blik op te vangen van de koningin. Toen Buddy Vedder op het podium verscheen om meer over Meer Muziek in de Klas te vertellen, heette hij Máxima officieel welkom en werd de koningin getrakteerd op een oorverdovend applaus. Ze zat op de tribune naast uitvoerend producent Sietse Bakker.

Hoogstandjes

Met haar bezoek aan Ahoy trad Máxima in de voetsporen van haar man. Koning Willem-Alexander bracht op 22 april een werkbezoek aan de concertzaal, waar toen de laatste hand werd gelegd aan het enorme podium. De koning kreeg tijdens een uitgebreide rondleiding door Ahoy alles te horen over de technische hoogstandjes rondom de productie en sprak met onder anderen Bakker en regisseur Marnix Kaart. Willem-Alexander was duidelijk onder de indruk van wat hij zag. “We mogen heel trots zijn op wat hier allemaal gebeurt.”

Het koningspaar wenste alle deelnemers aan het Eurovisie Songfestival dinsdag, op de dag van de eerste halve finale, “succes en vooral heel veel plezier”. “Er is geweldig werk verzet door iedereen die bij de organisatie betrokken is”, aldus het paar op sociale media. “Eén winnaar staat al vast: Rotterdam!”


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?