Belager Gouden Koets opgepakt in Duitsland

Vorsten

2014-05-27 09:51:00

MÜNSTER – De politie in Münster (Duitsland) heeft dinsdagmorgen waxinelichthoudergooier Erwin Lensink opgepakt. Lensink stond met een protestbord tussen het publiek dat een glimp wilde opvangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die dinsdag het Centrum voor Nederlandstudies in de Duitse plaats bezochten.

Lensink, die bekend werd nadat hij in 2010 een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets gooide, hield een bord omhoog met onder meer de tekst: ”Die Niederlände ist eind Bilderberg Rothschilds bankster monarchie.” De actievoerder is volgens de politie afgevoerd voordat het koningspaar arriveerde op de Prinzipalmarkt. Hij zit vast.

Willem-Alexander en Máxima zijn van Münster doorgereisd naar Dortmund, waar zij een logistiek centrum bezoeken. Daarna gaan zij naar Essen. Ze sluiten het tweedaagse werkbezoek aan de Duitse grensregio af in Bedburg-Hau in de regio Kleef. Daar spreekt het koningspaar met Nederlandse en Duitse ondernemers uit de maakindustrie. Doel van het werkbezoek is de grensoverschrijdende samenwerking te bevorderen.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt