Weer veel inschrijvingen voor Koningsspelen

Vorsten

2014-02-03 09:01:00

DEN HAAG – Voor de Koningsspelen 2014 hebben 5273 scholen zich ingeschreven, met in totaal meer dan 1,1 miljoen basisschoolleerlingen. Initiatiefnemer Richard Krajicek zei maandagochtend erg blij te zijn met deze cijfers. Het is pas de tweede editie, maar volgens de oud-tennisser is het evenement een “breed gedragen en vaste traditie” aan het worden.

Vorig jaar, toen 1,3 miljoen kinderen meededen, waren de Koningsspelen gekoppeld aan de troonswisseling. Het is een dag waarop kinderen met elkaar ontbijten, sporten en bewegen. Krajicek vindt het ook dit jaar weer mooi om te zien hoe “verbindingen ontstaan tussen scholen, gemeenten, sportverenigingen, ouders en andere lokale partners”. Dit jaar is de dag op vrijdag 25 april, de laatste schooldag voor de verjaardag van de koning.

De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Om sport en spel blijvend onder de aandacht te brengen van basisschoolleerlingen, lanceerden beide clubs ook al de Koningsspelen Ideeënwedstrijd. Daarmee kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 voor hun school 10.000 euro winnen voor een plan om kinderen in beweging te krijgen en te houden.

Het is de bedoeling dat alle kinderen die meedoen de dag beginnen met hetzelfde lied en hetzelfde bijbehorende dansje. Dat gebeurt in samenwerking met het tv-programma Kinderen voor Kinderen. Het lied en de dans zijn van producer Tjeerd Oosterhuis en choreografe Lucia Marthas. Supermarktbedrijf Jumbo sponsort opnieuw het schoolontbijt.


Meer Nederland