Willem-Alexander bezoekt Nederlands Fotomuseum in Rotterdam

Vorsten

04-06-2021 15:47:55

Willem-Alexander brengt woensdagmiddag een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar gaat de koning de nieuwe Eregalerij van de Nederlandse fotografie voor het eerst bekijken.

De vorst zou de Eregalerij eigenlijk zelf geopend hebben in januari, maar die ceremonie kon vanwege de coronasluiting van het museum niet doorgaan. Nu musea de deuren mogen heropenen, gaat Willem-Alexander alsnog langs. Hij wordt tijdens zijn bezoek bijgepraat over de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie en over de totstandkoming van de nieuwe galerij.

Ook spreekt de koning met fotografen en nabestaanden van fotografen van wie werk is opgenomen in de galerij. Hij gaat daarnaast in gesprek met leden van de selectiecommissie en medewerkers over hun werk bij het Nederlands Fotomuseum. Zo heeft de commissie de keuze voor de foto’s in de Eregalerij onder meer gemaakt op basis van artistieke en maatschappelijke relevantie, vernieuwing en meerstemmigheid. De Eregalerij bevat één lege lijst, opdat bezoekers zelf de ontbrekende foto invullen.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel