Willem-Alexander bezoekt Nederlandse senioren in Israël

Vorsten

14-01-2020 11:21:11

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dinsdag meer details vrijgegeven over het bezoek dat koning Willem-Alexander later deze maand aan Israël brengt. De koning woont niet alleen het World Holocaust Forum bij maar grijpt zijn reis ook aan om het museum van Yad Vashem en het Nederlandse verzorgingshuis Beth Juliana te bezoeken.

Willem-Alexander vliegt op 22 januari naar Israël waar hij ’s avonds met diverse andere staatshoofden en regeringsleiders aanschuift voor een diner op de residentie van president Reuven Rivlin. Op 23 januari gaat de koning in de ochtend naar Yad Vashem, het officiële Israëlische herdenkingscentrum voor de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Willem-Alexander staat tijdens de rondleiding in het bijzonder stil bij het lot van Joodse Nederlanders tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Na het museum vervolgt Willem-Alexander zijn bezoek in Beth Juliana, waar veel (voornamelijk Joodse) senioren wonen die in Nederland zijn opgegroeid. Velen van hen hebben ook de Holocaust meegemaakt. De koning gaat met de bewoners in gesprek over hun herinneringen aan Nederland, hun ervaringen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en over hun leven in Beth Juliana.

Willem-Alexander besluit zijn tweedaagse reis met de herdenking van de Holocaust bij het World Holocaust Forum.


Meer Nederland