Willem-Alexander bezoekt Vadercentrum ADAM in Den Haag

Vorsten

03-02-2021 12:11:22

Koning Willem-Alexander brengt donderdagmiddag een digitaal bezoek aan Vadercentrum ADAM in Den Haag. De organisatie in het Laakkwartier ondersteunt het welzijn, de emancipatie en participatie van vaders.

ADAM biedt cursussen waar alle vaders vanaf 18 jaar aan mee kunnen doen. Zo kunnen zij zich verdiepen in bijvoorbeeld EHBO-lessen, taalcursussen en ICT-training. Met het buurtvaderproject worden vaders daarnaast gemotiveerd om op te treden als bemiddelings- en contactpersoon in hun eigen buurt.

Willem-Alexander praat met de coördinator van het centrum over de ontwikkelingen van de afgelopen twintig jaar. Ook krijgt hij te zien wat het centrum in coronatijd voor de buurtbewoners heeft betekend. Vrijwilligers leiden hem virtueel rond door het centrum. In 2004 was de koning ook al eens op bezoek in het vadercentrum.

Het centrum is één van de projecten van welzijnsorganisatie Mooi Welzijn. Tijdens de coronacrisis kon de organisatie de deuren gewoon openhouden. Naast de vadertrainingen is er een uitgiftepunt voor de voedselbank opgericht, worden mondkapjes genaaid voor zorgpersoneel en kunnen eenzame ouderen er terecht voor steun.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.