Willem-Alexander brengt digitaal bezoek aan sportgebied Eindhoven

Vorsten

01-02-2021 13:53:41

Koning Willem-Alexander brengt dinsdag een digitaal werkbezoek aan sportgebied Genneper Parken in Eindhoven. Het bezoek staat in het teken van de impact van de coronapandemie op sportactiviteiten.

Willem-Alexander spreekt voorzitters en bestuursleden van een turn-, volleybal- en zwemvereniging en de eigenaar van een sportschool. Vervolgens praat hij met vertegenwoordigers van een hockeyclub, van een tennisvereniging en van de Eindhovense sportraad over de impact van alle maatregelen op de buitensport en de mogelijkheden die er zijn om verantwoord samen te sporten.

In mei bezocht de koning de Genneper Parken ook al, toen wel fysiek, om te praten met dezelfde vrijwilligers, bestuursleden en corona-coördinatoren van een aantal binnen- en buitensportverenigingen. Sinds de lockdown op 15 december is sporten in een binnenruimte niet meer toegestaan. Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen of met maximaal twee mensen sporten.














Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.