Willem-Alexander en Máxima bedanken hulpverleners na rellen

Vorsten

27-01-2021 09:12:40

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zeggen erg dankbaar te zijn voor de inzet van hulpverleners. Dat laat Het Koninklijk Huis weten op sociale media. “Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid”, schrijft het paar.

“Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk! Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld. En wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen. Samen komen wij hier doorheen!”

De koning en koningin doelen hiermee op de rellen die de afgelopen dagen zijn uitgebroken onder meer uit onvrede over de coronamaatregelen. Daarbij werden in meerdere steden in Nederland onder andere winkelpanden gesloopt, hulpverleners mishandeld en bekogeld en voertuigen in brand gestoken.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.