Willem-Alexander en Máxima naar Nederland

Vorsten

2013-11-24 09:26:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vliegen zondag terug naar Nederland. Het koningspaar heeft weer een drukke werkweek voor de boeg, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis.

Máxima moet dinsdag op pad naar Badhoevedorp. De koningin opent daar de naar haar vernoemde Koningin Máximakazerne van de Koninklijke Marechaussee, district Schiphol.

Ook Beatrix heeft dinsdag een verplichting op de agenda staan. De prinses woont in Rotterdam de jubileumconferentie bij van PUM Netherlands senior experts. PUM staat voor Programma Uitzending Managers en is een non-profitorganisatie die vrijwilligers uit het Nederlandse bedrijfsleven inzet om kennis te delen met ondernemers uit ontwikkelingslanden. De conferentie staat in het teken van PUM’s 35-jarige bestaan.

Postzegel

Willem-Alexander meldt zich woensdag in Den Haag. De koning neemt in het Museum voor Communicatie het eerste exemplaar van de nieuwe permanente koningspostzegel in ontvangst. Bij het aantreden van een nieuw staatshoofd is het gebruikelijk dat PostNL een nieuwe permanente postzegel uitgeeft.

De volgende dag reist Willem-Alexander naar ’s-Hertogenbosch. In de Brabanthallen woont de koning het jubileumcongres bij van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. De brancheorganisatie viert dan haar honderdjarig bestaan.

Biografieën

De koning is vervolgens op vrijdag in Amsterdam. Willem-Alexander neemt in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de eerste set van drie biografieën over de Nederlandse koningen Willem I, Willem II en Willem III in ontvangst.

De werkweek wordt afgesloten met de start van de viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Stichting Scheveningen Viering Gedenkdagen en de gemeente Den Haag organiseren zaterdag het ochtendprogramma. Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk organiseert het middag- en avondprogramma. Bij het jaarlijkse Koninkrijksconcert in het Circustheater is de Koninklijke Familie aanwezig.


Meer Nederland