Willem-Alexander en Máxima ontmoeten burgemeesters

Vorsten

15-10-2020 17:32:21

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag verschillende burgemeesters ontvangen. Op Paleis Noordeinde waren zes burgemeesters uitgenodigd voor een gesprek over kwetsbare wijken.

Burgemeester Hamming van Zaanstad, Depla van Breda, Lamers van Schiedam, Backhuijs van Nieuwegein, Van Haersma Buma van Leeuwarden en Jorritsma van Eindhoven waren bij de ontmoeting aanwezig. Willem-Alexander en Máxima spraken over de veiligheid en leefbaarheid van kwetsbare wijken in hun gemeenten.

In het gesprek liet het paar zich informeren over de impact van de coronacrisis en de diverse problemen van deze wijken die elkaar versterken. Ze hadden het onder meer over lage arbeidsparticipatie, gebrek aan perspectief, schulden, onderwijsachterstanden, spanningen ‘achter de voordeur’ en criminaliteit.

Ook gingen de burgemeesters in gesprek over oplossingen, die zij samen met gemeenten en andere partijen aan het verbeteren zijn.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.