Video: Willem-Alexander en Máxima ontvangen in Delft voor Koningsspelen

Vorsten

22-04-2022 09:42:03

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vrijdagochtend gearriveerd in Delft voor de start van de Koningsspelen. Het koningspaar kwam onder luid gejuich binnen in de Brede School Poptahof, waar leerlingen van basisscholen de Horizon en de Parkschool genoten van een gezamenlijk ontbijt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voor Willem-Alexander en Máxima waren midden in de ontbijtzaal twee stoelen gereserveerd waardoor het koningspaar tussen de kinderen plaats kon nemen voor een praatje. De kinderen vroegen daarbij onder meer naar de leeftijd van de koningin en de grootte van hun huis. Dat bleek groter dan de school, vertelden de kinderen in de livestream van ZappSport waar de ontvangst live te volgen was.

Het koningspaar ging vervolgens verder de zaal in om met andere kinderen te praten. Later zullen Willem-Alexander en Máxima een openingshandeling verrichten waarna de dag voor sport en spel in het hele land kan beginnen. In totaal doen er zo’n 1,3 miljoen kinderen mee, maakte de organisatie van de Koningsspelen donderdag al bekend.


Meer Nederland

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug