Willem-Alexander geeft steun aan lokale boekwinkels

Vorsten

21-01-2021 11:43:33

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend digitaal een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiging van de boekverkopersbranche. Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sector.

De koning sprak met eigenaars van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals Ton Harmes van Dominicanen in Maastricht, Monique Kauffman van Dekker van de Vegt in Nijmegen en Fabian Paagman van Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen.

In de eerste coronagolf bleven boekhandels open, maar nu zijn ze in de lockdown dicht. Eén op de drie boekhandels heeft bij de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond aangegeven in de gevarenzone te komen als er niet snel iets verandert. De brancheorganisatie en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) roepen mensen op te kopen bij de lokale boekwinkel via de actie #steunjeboekhandel.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.