Willem-Alexander hamert op belang afstand bewaren

Vorsten

17-07-2020 12:36:59

Koning Willem-Alexander hoopt na de zomer zijn werkzaamheden binnen de geldende beperkingen weer zo gewoon mogelijk te kunnen oppakken. Gekeken wordt of bijvoorbeeld staatsbezoeken ook te regelen zijn met anderhalve meter afstand. Belangrijk is daarbij is dat hij zelf geen ‘drukke plaatsen’ creëert, aldus Willem-Alexander vrijdag tijdens een ontmoeting met de pers in de tuin van paleis Huis ten Bosch.

Willem-Alexander zei in dat verband het directe contact met het publiek te missen. Een van de kenmerken van de Nederlandse monarchie was de ‘aanraakbaarheid’, maar dat was nu even niet mogelijk. “Helaas. Ik mis dat, maar we kunnen mensen niet in gevaar brengen.” Daar stond tegenover dat het koningshuis in deze tijd in de media wel zeer zichtbaar was.

De koning hamerde tijdens het gesprek herhaaldelijk op het belang van het bewaren van anderhalve meter afstand. “Houd het vol!”, was zijn boodschap. Het was voor hem ook lastig, maar het was belangrijk om de winst die Nederland had gemaakt bij het indammen van het coronavirus niet te verspelen. In andere landen was al te zien dat het aantal besmettingen zo weer kan stijgen.

Alles over Máxima

Nu nog exclusief online te bestellen: Máxima! Maar liefst 180 pagina’s met alles wat u wilt weten over onze koningin. Van haar kledingkast tot haar diademen, en van haar BFF’s tot de do’s and don’ts als u haar ontmoet. Bestel nu met korting voor 8,50 euro!


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord