Willem-Alexander kiest het ruime sop

Vorsten

2017-02-03 15:46:00

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het sleep- en bergingsbedrijf Multraship Towage & Salvage in Vlissingen. Dat deed hij vlak nadat hij het Maritiem en Logistiek College De Ruyter, waarmee het bedrijf een samenwerkingsverband heeft, officieel had heropend.

Bij Multraship koos de koning het ruime sop. Hij ging aan boord van de Guardian, een van de grootste sleepboten van het bedrijf. Op het schip kreeg Willem-Alexander een rondleiding en kon hij genieten van het uitzicht op het water. Na een vaartocht over de Westerschelde vertrok de koning weer.

Multraship Towage & Salvage verzorgt sleep- en bergingsdiensten in havens, kustgebieden en op zee. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan studenten van het Maritiem en Logistiek College. Zij kunnen daardoor praktijkervaring opdoen op hun vloot van sleep- en bergingsvaartuigen.

Willem-Alexander opende het nieuwe gebouw van het college vrijdagmiddag met een draai aan een scheepstelegraaf. Daarna kreeg de koning een rondleiding door het gerenoveerde schoolgebouw.


Meer Nederland