Willem-Alexander leert over veiligheid op de werkvloer

Vorsten

2019-12-17 16:25:53

Willem-Alexander is dinsdag na zijn bezoek aan de NPO-radiostudio’s in Hilversum doorgereisd naar Helmond. De koning ging dinsdagmiddag samen met staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid langs bij Schunk Xycarb Technology. Het werkbezoek stond in het teken van veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

Bij het bedrijf, dat koolstofdragers voor schijven waarop chips voor computers produceert en waar ledverlichting wordt gemaakt, zijn in 2014 twee medewerkers omgekomen door een arbeidsongeval. Sindsdien zijn er verbeteringen aan de veiligheidscultuur doorgevoerd en is een meerjarig veiligheidsplan opgesteld.

De koning en de staatssecretaris gingen in gesprek met medewerkers van Xycarb, nabestaanden van slachtoffers van het ongeval en kregen ze uitleg over de inhoud van het veiligheidsbeleid. Vervolgens kregen ze een rondleiding door een deel van de productielocatie waarbij onder meer aandacht was voor de praktijk van de veiligheidsmaatregelen en het veiligheidsbeleid.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek