Willem-Alexander naar Johannesburg

Vorsten

2013-12-09 09:03:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander is dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst ter nagedachtenis aan Nelson Mandela in Johannesburg. De koning reist hier niet alleen naartoe, hij wordt vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. Zo blijkt uit de agenda op de website van het Koninklijk Huis.

Een dag na de herdenking is de koning van plan om het Uniegebouw in Pretoria te bezoeken om persoonlijk afscheid te nemen van de daar opgebaarde Mandela. De koning zal hierdoor niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Ook koningin Máxima is in Afrika. Zij reisde zondagavond naar de hoofdstad van Ethopië. De koningin ontmoet deze week de top van VN-voedsel- en landbouworganisaties. Ze blijft tot en met woensdagochtend in Ethiopië. Woensdagmiddag arriveert ze in Tanzania, waar ze tot en met vrijdag blijft. Het doel van het bezoek is het toegankelijker maken van financiële diensten om daarmee de landbouw te stimuleren en armoede op het platteland te verminderen.

Op dinsdag is prinses Beatrix in Arnhem voor de officiële opening van het cultuurgebouw Rozet. Op woensdag zijn prinses Beatrix, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs. Prins Constantijn is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds.


Meer Nederland