Koning woont Koninkrijksconcert bij

Vorsten

14-11-2014 17:23:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander woont maandag 15 december ter gelegenheid van Koninkrijksdag het negende Koninkrijksconcert bij in de Meervaart in Amsterdam. Dit concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk, kondigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan.

Het concert staat dit jaar in het teken van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden, dat zestig jaar geleden, op 15 december 1954, in de Ridderzaal in Den Haag werd bekrachtigd door koningin Juliana. Tijdens het concert treden artiesten uit verschillende delen van het koninkrijk op. Met zang, muziek en dans geven zij een kleurrijke invulling aan het thema Harmonie. Gastheren zijn minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

Sinds 2004 wordt het Koninkrijksconcert jaarlijks georganiseerd in een gemeente met een groot aantal bewoners uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. In Nederland wonen ruim 145.000 mensen van de Caribische eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Meer Nederland