Willem-Alexander ontvangt eerste exemplaar Van Oranje-boek

Vorsten

16-11-2021 12:42:05

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend het eerste exemplaar van een boek over Willem van Oranje in ontvangst genomen. Hij kreeg het boek De zwijger, het leven van Willem van Oranje overhandigd door schrijver en cultuurhistoricus René van Stipriaan.

Van Stipriaan werkte twintig jaar aan de biografie, waarin hij veel nieuwe ontdekkingen over ‘de Vader des Vaderlands’ beschrijft. “Het was geen lieve jongen”, vertelde hij eerder aan het ANP. Hij zei toen ook het spannend te vinden het boek aan de koning te mogen overhandigen. “De koning neemt niet elk boek in ontvangst dat uitkomt. Maar dit boek gaat over zijn familie”, zei Van Stipriaan. “Dat voelt bijzonder. Zo’n moment van overhandigen heeft voor mij dan ook zeker een diepere betekenis en is ook beladen met emotie.”

Tijdens de overhandiging gaven schrijver en journalist Geert Mak, emeritus hoogleraar Nieuwe Geschiedenis Henk van Nierop en universitair hoofddocent Europese Studies Yolanda Rodríquez Pérez een lezing. Luitist Arjen Verhage en zangeres Henriette Schenk brachten een zestiende-eeuwse versie van het Wilhelmus ten gehore.

Meer Nederland