Willem-Alexander op bezoek bij de marine

Vorsten

2019-05-14 11:00:00

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Mijnendienst en Duikgroep van de Koninklijke Marine in Den Helder. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

De koning kreeg hier een presentatie over de Nederlandse en Europese strategische belangen van een vrije doorgang op zee. Vervolgens sprak Willem-Alexander met deskundigen over mijnendreiging en hoe de marine deze nu en in de toekomst aanpakt.

Hierna werd de koning rondgeleid en demonstreerden specialisten verschillende middelen en moderne zoekmethodes om mijnen te vinden en te ruimen. Ook liet een duiker in een onderwatertank zien hoe onderhoud en reparaties aan marineschepen worden verricht. Daarnaast nam Willem-Alexander een kijkje in duiksimulator ‘Medusa’, die door duikers wordt gebruikt als test- en trainingsruimte.

Het werkbezoek werd afgesloten met een kijkje bij het duikvaartuig Nautilus, dat beschikt over een decompressietank voor meerdere personen. Na de rondleiding sprak hij met duikers en bemanningsleden.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt