Willem-Alexander opent BioWarmteCentrale

Vorsten

10-03-2015 08:42:00

PURMEREND – Koning Willem-Alexander opent vrijdag in Purmerend de BioWarmteCentrale de Purmer. Dat blijkt de agenda van het Koninklijk Huis.

De centrale van Stadsverwarming Purmerend (SVP) wordt gestookt op houtsnippers en voorziet daarmee 25.000 mensen voor 80 procent van groene energie. Daarvoor verbruikt de centrale 100.000 ton houtsnippers die afkomstig zijn uit Nederlandse bossen, natuur en landschappen.

Prinses Margriet is aankomend weekend in Japan. Ze is daar aanwezig bij de World Conference on Disaster Risk Reduction van de Verenigde Naties die van 14 tot 18 maart in de stad Sendai wordt gehouden. De prinses wordt in Sendai door keizer Akihito en keizerin Michiko op audiëntie ontvangen.

Op de dag van de opening spreekt Margriet op een jeugdforum dat gekoppeld is aan de conferentie. Ze zal tijdens haar bezoek de nadruk leggen op een goede voorbereiding van terugkerende natuurrampen en preventie van de gevolgen van natuurrampen. Ook brengt ze samen met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan het door de tsunami in 2011 getroffen gebied.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft