Willem-Alexander opent Eindhovense hightechcampus

Vorsten

12-09-2019 14:28:00

Koning Willem-Alexander is 3 oktober in Eindhoven om een speciale hightechcampus te openen. De Brainport Industries Campus (BIC) moet niet alleen een plek van innovatie worden, maar ook een uithangbord voor de regio.

De koning zal een fabriek openen. Tijdens de rondleiding krijgt Willem-Alexander van medewerkers meer te horen over een aantal innovatieprogramma’s op het gebied van ‘flexible manufacturing’, hightechsoftware, 3D-metaalprinten en logistiek. Uiteindelijk moeten er nog vier fabrieken komen die samen de Fabriek van de Toekomst vormen.

Naast de fabriek huisvest BIC ook een volwaardige MBO-opleiding voor de industrie. Daarom spreekt de koning ook met een aantal studenten die hem meer kunnen vertellen over het lesprogramma. Tot slot zal Willem-Alexander ook nog praten met bestuurders en vertegenwoordigers van bedrijven.

Op de campus werken specialistische bedrijven en kennisinstellingen uit de hightechsector op verschillende manieren samen om innovatie in de maakindustrie te stimuleren. Bovendien moet het (internationale) bezoekers laten zien wat de regio op het gebied van hightech te bieden heeft.

Meer Nederland