Willem-Alexander ‘solliciteerde’ bij Ryanair

Vorsten

2019-05-28 15:27:00

Ruim twee weken voor het staatsbezoek aan Ierland heeft koning Willem-Alexander al punten gescoord bij de Ierse media. De koning kreeg de lachers op zijn hand tijdens een gesprek met Ierse journalisten, dat plaatsvond ter voorbereiding op het bezoek van 12 tot en met 14 juni.

Zo vertelde Willem-Alexander dat de Ierse zakenman en Ryanair-baas Michael O’Leary hem ooit bij wijze van grap een baan als piloot aanbood bij de Ierse luchtvaartmaatschappij. Tijdens een staking van Ryanair-piloten stuurde de koning O’Leary een e-mail met de vraag of hij nog steeds personeel zocht. “Wie wist dat een monarch zo grappig kon zijn?”, vroeg de Ierse journaliste Naomi O’Leary zich af op Twitter.

De Ieren vroegen Willem-Alexander ook wat hij vond van de rol die zijn voorvader Willem III speelde in de geschiedenis van Ierland. Het staatsbezoek van het koningspaar wordt afgesloten met een bezoek aan Camden Fort Meagher in Crosshaven. Dat fort deed ooit dienst om Cork te verdedigen tegen de protestantse Willem III van Oranje.

Willem-Alexander vertelde de Ieren dat beide landen tegenwoordig strijden op het voetbalveld. De koning haalde herinneringen op aan de wedstrijd Nederland – Ierland op het WK voetbal van 1994. Het duel in Orlando, Florida eindigde in 2-0 voor Oranje.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt