Willem-Alexander viert verjaardag

Vorsten

2015-04-27 05:03:00

DEN HAAG – De 48e verjaardag van koning Willem-Alexander wordt maandag in het hele land groots gevierd. De koninklijke familie zelf is in Dordrecht om de eerste Koningsdag nieuwe stijl te vieren.

Een paar dagen na de viering van Koningsdag nieuwe stijl zijn Willem-Alexander en Máxima aan de andere kant van de wereld. Het koningspaar is donderdag op Bonaire. Ze vieren daar Dia di Rincon, een feest van cultuur en tradities in het oudste dorp van het eiland Rincon, zo is te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Als beschermpaar van het Oranje Fonds maken Willem-Alexander en Máxima van de gelegenheid gebruik om projecten van het Oranje Fonds te bezoeken. Zo nemen ze donderdag een kijkje bij Stichting Krusada, een organisatie die sinds 1999 mensen op Bonaire ondersteunt die zich in de maatschappij niet redden. Ook spreekt het koningspaar met coaches van de Bonaire Youth Outreach Foundation en jongeren uit kansarme omgevingen die door deze organisatie worden begeleid.

Vervolgens wonen de koning en koningin op vrijdag 1 mei SAILAruba bij in de haven van Oranjestad. Máxima geeft onder meer dan het startschot voor een jeugdzeilwedstrijd. En in de middag volgt het koninklijk paar een demonstratie van de Koninklijk Marine en Kustwacht Caribisch gebied.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland