Willem-Alexander voert olifant in Blijdorp een appel

Vorsten

23-11-2020 17:25:00

De Aziatische olifant uit Diergaarde Blijdorp in Rotterdam had maandag een wel erg bijzondere dag. Het gigantische dier mocht van niemand minder dan koning Willem-Alexander een appeltje in ontvangst nemen.

Op de foto’s van het bezoek is de koning met een mondkapje te zien. Hij voert één van de olifanten zelfstandig een rode appel, praat met de dierenverzorgers, wandelt langs het aquarium en poseert nog even met een rode panda.

De koning bracht het bezoek aan de dierentuin om te praten over de gevolgen van de coronacrisis voor onderzoeks- en fokprogramma’s in dierentuinen. Zo ging hij ook langs in het natuurbehoudscentrum, waar uitleg wordt gegeven over de rol van dierentuinen bij het behoud van bedreigde diersoorten. De koning sprak met verzorgers over de invloed van de pandemie op het behoud van deze dieren en natuurbehoudsprojecten. Via een videoverbinding kwam hij in contact met experts die hem bijpraatten over internationale initiatieven die zijn opgezet om schade op lange termijn aan dierenwelzijn en natuurbehoud te voorkomen.

Meer Nederland