Willem-Alexander wordt vrolijk van innovatieve bedrijven

Vorsten

21-01-2021 17:44:08

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een virtueel werkbezoek gebracht aan de Kamer van Koophandel (KVK). Hij was aanwezig bij de 15e uitreiking van de KVK Innovatie Top 100.

Op deze uitreiking maakt de Kamer van Koophandel de honderd meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland bekend. “Je wordt er vrolijk van om zoveel innovaties op een rij te zien”, zegt Willem-Alexander. Volgens hem is die vrolijkheid bovendien hard nodig. “Zeker zo drie dagen na blue monday.”

De KVK organiseert sinds 15 jaar dit evenement waarbij innovatieve ondernemers van mkb-bedrijven een onderscheiding krijgen. Dit jaar staat vanwege de pandemie ondernemen in crisistijd centraal. “Het verschilt erg per sector maar velen hebben het extreem moeilijk”, aldus de vorst. “In deze corona-tijd gaat er heel veel aandacht uit naar ondernemers die in zwaar weer verkeren. En dat is uitermate terecht.”

Bij alle zorgen is het volgens de koning ook belangrijk dat we de hoop en moed niet verliezen. “Er is ook een andere kant. In tienduizenden bedrijven wordt hard gewerkt aan verdienmodellen voor morgen en overmorgen, gewerkt aan de toekomst, voor onze economie en onze samenleving. Vaak geeft de coronacrisis zelfs een extra slinger aan die formule en dat is de kracht van innovatie.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.