Zien: Máxima leent kleding uit aan dochters

redactievorsten

16-01-2021 07:00:54

Waar Máxima ook verschijnt, haar modekeuze wordt altijd onder de loep genomen. Niet alleen modeliefhebbers laten zich inspireren door de stijl van onze koningin, ook haar dochters volgen de kleding van hun moeder blijkbaar met belangstelling: soms lenen ze een item uit de garderobekast van Máxima.

Amalia & Máxima

Bij de nieuwjaarsontvangst op Paleis Noordeinde in 2007 droeg Máxima een zwarte mantel met bloemmotieven. Amalia leende dit exemplaar voor het feest dat Willem-Alexander gaf voor zijn vijftigste verjaardag, tien jaar later.

Ook tussen de skipakken die jaarlijks gedragen worden in Lech zitten geleende exemplaren. Zo verscheen Amalia in 2014 in een skipak van O’Neill dat Máxima in 2004 droeg.

Ook accessoires lenen de prinsessen van Máxima. Zo had Amalia op Koningsdag 2019 een rode clutch van het merk Sarah’s Bag bij zich, met een opvallende chilipeper-sluiting. Máxima droeg de clutch tijdens het traditionele Bevrijdingsdagconcert, enige dagen later.

Amalia was de eerste die het kettinkje met een klavertje vier droeg: tijdens Koningsdag op het paleis in 2020. Een maand later droeg Máxima het kettinkje toen ze een bezoek bracht aan Texel. Wie precies van wie leent, is hier dus even de vraag, maar het getuigt wederom van een gedeelde smaak!

Alexia & Máxima

Alexia’s vestje tijdens Koningsdag 2017 kwam uit de kledingkast van Máxima. Zij droeg dit vestje in 2012, bij de officiële opening van het Vrouw Moeder Kind-centrum van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Tijdens Koninginnedag 2004 in onder andere Groningen oogstte Máxima veel lof voor haar modieuze spijkerjasje van modehuis Natan. Terwijl zij tijdens Koningsdag 2018 in dezelfde plaats de rode baret (enigszins vermaakt) opnieuw droeg, verscheen Alexia in hetzelfde jasje.

De witte blouse waar Alexia in verscheen op een gezinsfoto uit 2018, gemaakt door Erwin Olaf, droeg Máxima tijdens de zomerse fotosessie in Tavarnelle in 2006. Het kledingstuk is ontworpen door Valentino.

Ariane & Máxima

Jongste dochter Ariane heeft in het openbaar nog niet zoveel items van haar moeder gedragen. Een zeldzaam voorbeeld is dit vestje, dat Ariane droeg op Koningsdag 2018. We zagen het bij Máxima tijdens de landelijke MuziekTafeldag in 2020.

Ariane heeft al wel een en ander geleend van haar zussen. Zo herdroeg ze tijdens Koningsdag 2020 een lichtblauw kanten jurkje van Zara waarmee Amalia te zien was tijdens de fotosessie van 2016.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.