Nieuw portret voor queen Elizabeth

Vorsten

01-07-2014 12:56:00

LONDEN – Fotograaf Harry Benson heeft een nieuwe portretfoto gemaakt van de Britse koningin Elizabeth. De foto is dinsdag onthuld in de Scottish National Portrait Gallery. Het museum gaf de opdracht voor de foto. Op de website van The Telegraph is de afbeelding te bewonderen.

“Ik fotografeerde haar voor het eerst in 1957 in Schotland en tijdens haar bezoeken aan Lanarkshire, Glasgow, Edinburgh. En later ook in Londen”, vervolgt de Schot Benson. “Het was altijd een eer en een voorrecht. Maar de keer dat ik haar mocht fotograferen voor een officieel portret in Buckingham Palace is het meest memorabel en is een hoogtepunt in mijn carrière.”

Op de foto is de koningin te zien in een lavendelkleurige jurk. Ze draagt een parelketting en op haar jurk zit een broche die is gemaakt van diamanten en goud in de vorm van een paar distels. Dat is een nationaal symbool van het land. Elizabeth kijkt op de foto met een glimlach uit het raam op Buckingham Palace en is tot ongeveer haar middel te zien.

Harry Benson heeft al veel beroemdheden voor zijn camera gehad. Zo maakte hij foto’s van verschillende Amerikaanse presidenten, van Michael Jackson, Amy Winehouse en The Beatles.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord