Nog veel werk voor festiviteiten

Vorsten

27-01-2014 07:03:00

DEN HAAG – De laatste week van januari zit vol publieke plichtplegingen voor de leden van het Koninklijk Huis. In aanloop naar de 76e verjaardag van prinses Beatrix op vrijdag en de grote dankbetuiging voor haar op zaterdag in Ahoy, is er nog een hoop werk aan de winkel.

Een van de hoogtepunten deze week op de agenda van het Koninklijk Huis is de komst van secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen. Hij brengt donderdag een bezoek aan Nederland. Koning Willem-Alexander zal hem in audiëntie ontvangen, alvorens de NAVO-topman een werklunch heeft met premier Mark Rutte op het Catshuis. Het is het tweede officiële bezoek van de secretaris-generaal aan Nederland sinds hij in augustus 2009 Jaap de Hoop Scheffer opvolgde.

Donderdag is de vorst ook in Utrecht bij de viering van het 10-jarig bestaan van MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Koningin Máxima opent die dag het duurzaam bedrijvencomplex Lely Campus in Maassluis.

Op vrijdag, de verjaardag van haar schoonmoeder, gaat koningin Máxima naar het jubileumsymposium van Qredits, Microfinanciering Nederland. De kredietorganisatie bestaat vijf jaar. Koningin Máxima houdt tijdens het symposium een toespraak als lid van het Nederlands Comité voor Financiering en Ondernemerschap.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel