Noorse kroonprins viert verjaardag met gezin

Vorsten

19-07-2014 13:10:00

KRISTIANSAND – De Noorse kroonprins Haakon viert zijn 41e verjaardag zondag in familiekring. Dat heeft het Noorse hof zaterdag laten weten.

Haakon verblijft met zijn gezin in Vogts Villa, het van de gemeente Kristiansand gehuurde vakantieverblijf op het Dwergeiland, Dvergsøya. Dat blijkt uit de 6 foto’s die het paleis ter gelegenheid van de verjaardag heeft vrijgegeven. Het Noorse kroonprinselijk gezin kent geen zomerse fotosessie zoals Willem-Alexander en Máxima, maar tijdens de vakantie op Dvergsøya is al een paar keer geposeerd voor één fotograaf. Dit keer heeft de familie de rotsen van het bij dagjesmensen populaire eilandje opgezocht voor ontspannen opnamen, waarbij de anders onafscheidelijke honden ontbreken.

Een aantal jaar geleden, toen Haakon en Mette-Marit de villa wilden huren, ontstond in de gemeenteraad van Kristiansand enige opschudding over de veiligheidsmaatregelen die nodig waren om hun verblijf op het eiland mogelijk te maken. Die ophef was te vergelijken met de protesten rond het Griekse vakantiehuis van Willem-Alexander. In beide gevallen moest er namelijk een hek komen, en dat vond de lokale bevolking geen fijn idee.

Meer Vorstenhuizen