Aardverschuiving maakt ‘diepe indruk’ op koning Harald

Vorsten

30-12-2020 18:56:29

De Noorse koning Harald is flink geschrokken van de aardverschuiving in de gemeente Gjerdrum. In een reactie schrijft hij dat het ongeluk “een diepe indruk” heeft gemaakt op hem en de koninklijke familie.

“Mijn gedachten zijn bij alle mensen die zijn getroffen, gewond zijn, hun huis hebben verloren en nu in angst en onzekerheid leven”, aldus koning Harald. In het getroffen gebied zijn meer dan zevenhonderd mensen geëvacueerd vanwege een grote modder- en aardverschuiving. Tien mensen raakten gewond, waarvan één ernstig. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er worden vermist: de slechte weersomstandigheden bemoeilijken het werk van de hulpdiensten.

Harald maakt zich zorgen en vindt de situatie ernstig. “Ik stuur mijn oprechte hoop en maak mij zorgen om allen die door de ramp zijn getroffen.” Hij dankt de hulpdiensten en vrijwilligers die op zoek zijn naar vermiste mensen. “Bedankt voor jullie grote inzet onder zeer veeleisende omstandigheden.”

Het dorp Ask, op 40 kilometer ten noordoosten van de Noorse hoofdstad Oslo, werd in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een aardverschuiving. Volgens de lokale politie staan er veel huizen in het getroffen gebied. Van 21 personen die daar wonen, weet de politie nog niet waar ze zijn, meldt de Noorse omroep NRK. Ze kunnen elders zijn, maar ook in het getroffen gebied.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.