Duizenden hartjes voor Ari Behn op Instagram

Vorsten

2020-01-02 17:10:36

De Noren zoeken naar allerlei manieren om hun medeleven en verdriet te uiten over het plotselinge en tragische overlijden van kunstenaar en schrijver Ari Behn. De ex-man van prinses Märtha Louise maakte op eerste kerstdag een einde aan zijn leven. Sindsdien is Behn niet meer uit het nieuws geweest. Zijn uitvaart is vrijdag in de kathedraal van Oslo.

Op het Instagram-profiel van Ari Behn, waar hij veel afbeeldingen plaatste van zijn kunst, zijn bij de laatste foto inmiddels meer dan vijfduizend reacties binnengekomen. In de achtergelaten berichten wordt Behn troostend toegesproken of wordt getreurd om zijn dood, maar het opvallendste zijn de duizenden rode hartjes die mensen als bij afspraak hebben achtergelaten als eerbetoon.

Veel reacties zijn de afgelopen week ook binnengekomen bij prinses Märtha Louise, die er sinds het overlijden van Ari Behn ook 13.000 volgers heeft bijgekregen. De dochter van koning Harald en koningin Sonja kreeg veel bemoedigende berichten, zowel voor haarzelf als voor de drie dochters die zij met Ari Behn had.

De Noren hebben ook condoleanceregisters getekend in het gemeentehuis van Moss, waar Behn opgroeide en in Oslo Domkirke, waar ze de komende nacht tot vrijdagmorgen 6 uur terechtkunnen. Rond het ruiterstandbeeld van koning Karl Johan voor het Koninklijk Paleis in Oslo staan honderden kaarsjes ter nagedachtenis aan Behn.


Meer Noorwegen