Geen nieuwe coronabesmettingen aan het Noorse hof

Vorsten

23-11-2020 15:54:54

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen kunnen opgelucht ademhalen. Er zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld aan het hof, melden Noorse media dit weekend.

Het koningspaar ging donderdag uit voorzorg in quarantaine, nadat bekend werd dat een medewerker besmet was met het coronavirus. Naast het koningspaar gingen ook veertien andere paleismedewerkers in quarantaine.

De quarantaineperiode is nog niet voorbij en duurt nog tot 30 november. Op advies van artsen wordt iedereen getest of ze nog symptomen ontwikkelen en wanneer ze weer aan de slag mogen.

Het koningspaar heeft nog geen ziekteverschijnselen. Harald, die pas net weer aan de slag is na een hartoperatie, heeft zijn werkzaamheden tijdelijk overgedragen aan zijn zoon, kroonprins Haakon. Harald zou maandag diverse mensen in audiëntie ontvangen, onder wie de commandant van de Noorse garde, maar die honneurs heeft Haakon waargenomen.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.