Haakon brengt bezoek aan stadsdeel Stovner in Oslo

Vorsten

18-08-2021 22:31:15

De Noorse kroonprins Haakon heeft woensdag een bezoek gebracht aan stadsdeel Stovner in het noordoosten van Oslo. De hoofdstad van Noorwegen, en met name Stovner, is hard getroffen door de coronapandemie.

Haakon ontmoette tijdens zijn bezoek jongeren uit het stadsdeel, hij maakte een wandeling door het gebied en ging langs bij het Stovner-vrijwilligerscentrum. Hij hoorde daar over hoe het inwoners van het stadsdeel de pandemie hebben ervaren, met speciale aandacht voor de situatie van kinderen en jongeren. Haakon werd tijdens zijn bezoek vergezeld door de burgemeester van Oslo, Marianne Borgen.

Haakon liet na afloop weten dat hij het erg leuk vond om weer eens in Stovner te zijn en was onder de indruk van de jongeren die hij had gesproken. “Ik heb veel betrokken jonge mensen ontmoet die op verschillende manieren een bijdrage leveren aan de samenleving.”


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.