Haakon en Harald op sportieve reis

Vorsten

2016-08-16 20:43:00

De vrouwen blijven thuis in de Noorse koninklijke familie terwijl de mannen – koning Harald en kroonprins Haakon – hebben gekozen voor de sport. Haakon woont vanaf woensdag in Rio de Janeiro de laatste dagen van de Olympische Spelen bij terwijl zijn vader al enkele dagen in Toronto verblijft voor het WK zeilen.

Haakon is alleen naar Brazilië gereisd. Echtgenote Mette-Marit houdt niet van vliegen en slaat een lange vliegreis graag over als het niet strikt noodzakelijk is. Haakon mist door de reis wel haar 43ste verjaardag vrijdag. Misschien dat de aanwezigheid van de kroonprins de Noorse olympische deelnemers in de medaillestrijd het broodnodige steuntje in de rug kan geven.

Het sportgekke land heeft tot dinsdagavond slechts drie bronzen medailles gewonnen, veel minder dan de buurlanden en sportieve rivalen Denemarken (9, waaronder één keer goud) en Zweden (6 medailles, waarvan één goud). De Denen worden al vanaf het begin van de Spelen gesteund door IOC-lid kroonprins Frederik en sinds kort is ook het Zweedse koningspaar in Rio.

Koning Harald is al zijn leven lang een verwoed zeiler en heeft aan drie achtereenvolgende Olympische Spelen (1964, 1968, 1972) deelgenomen.


Meer Noorwegen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!